BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

kenApa aKU...

"awak tak cari kita, kita yang cari awak tapi takdir yang ketemukan kita..."








Selasa, 1 Disember 2009

kenapa Aku 21??

dalam kereta, aku diam sahaja. tak berbunyi dan berdetik. mamat hantu tu tenang memandu. perjalanan baru melepasi yong peng. huhhh jauhnya. aku mengeluh panjang. kenapalah aku kena ikut mamat hantu yang kerek ni. ayah dengan mak ni pun satu, suka-suka jer lepaskan mamat hantu sebelah aku ni bawa aku. aku rasa macam nak cekik-cekik jer dia ni. tengok tu , glasses hitam dia tu tak pernah tinggal. ahhh boringlah.. baik aku tidur.

"oii bangunlah. "
pipi aku kena usik-usik. isk siapa pula yang kacau aku tidur ni. bengang betul aku dibuatnya. bila asyik dicuit aku buka mata. macam nak melompat aku bila tengok muka mamat hantu tu betul-betul kat depan muka aku.

dia senyum pulak..

" awak tak lapar ke cik anes? " pertanyaan tu singgah di telinga aku bila aku dah mengekor dia menuju ke kedai di RNR yang ku pun tak tahu kat mana ni.

malas aku nak jawab. aku yang termanggu-manggu hanya memuncungkan jer mulut aku yang seksi ni.hehehe

"kita kat mane ni?" aku tanya dia. aku dah tak sabar nak menyuap nasi yang dah ade depan mata.

"hentian bukit gantang" pendek jer dia jawab. dia cuma makan roti bakar jer, sedangkan aku..penuh nasi sepinggan dengan lauk pauk yang buat selera aku terbuka.

kita orang langsung tak berbual, masing-masing sibuk dengan makanan masing-masing.

" makan tu elok-eloklah. makan macam budak-budak. " ekh mamat hantu depan aku ni sound aku dan tiba-tiba wat aku berhenti mengunyah, bila dia bersihkan nasi yang ada kat tepi bibir aku. mata dia tepat kat mata aku wat aku terpaku. senyuman dia wat aku kenyang.

" kenapa???" dia soal aku bila aku tiba-tiba jadi patung bernyawa.

"err xde pape. " selera aku terus mati. nasib baik dah tinggal sikit nasi di pinggan.

aku terus bangun dan membasuh tangan. bila aku kembali ke tempat dia dah takde.
ekh mane pulak dia hilang? melilau aku cari dia... huhuhu dia dah tinggalkan aku ke?

dah menitis air mata aku. aku dah lah tak tahu dan tak kenal siapa-siapa kat sini. aku duduk kat kerusi hujung RNR tu. sedih tahap dewa.

tiba-tiba ada seekor beruang depan aku. oppsss patung beruang@teddy bear warna putih. hairan aku, aku lap air mata kemudian dongak kepala tengok empunya diri yang bawa bear putih tu. uikss mamat hantu!

" ko pergi mane tadi??" aku tanya dia.

" cari ni." matanye dialihkan pada bear putih tu yang gemuk tu.

" bagitau aku tak boleh ke?" aku dah mula nak protes tindakan dia. separuh mati aku ingat aku kena tinggal.

" boleh. maaflah. ni untuk awak." dia hulur teddy bear putih tu pada aku. bulat mata aku tengok muka dia. biar betul??
tapi tangan aku menyambut bear putih tu. terus aku bawakan dalam pelukan aku.

" nape bagi pada aku?" aku tanya dia bila kami dah bergerak semula. teddy bear tu aku dah buka sampul dan peluk erat-erat. bestnya..

" sebab awak pernah bagitau saya yang awak sukakan teddy bear tu."

" hahahaha" gelak besar aku dibuatnya dengan mamat hantu ni. sewel!! yelah bila masa entah aku pernah jumpa dan bagitau dia yang aku sukakan teddy bear macam ni.

leka aku peluk teddy bear tu sampai aku terlena kembali.

Azlan tersenyum memandang gadis disebelahnya yang begitu lena sambil memeluk bear putih pemberiannya. hatinya juga tersenyum. keretanya telah diberhentikan di tepi jalan. menatap sepuas-puasnya wajah yang dirinduinya. dia membelai lembut wajah itu dan mengucup lembut dahi gadis kesayangannya. kemudian dia meneruskan kembali perjalanan.

2 comments:

tasya berkata...

cite nie mmg beshh sesgt...
syeske wooo...
tros kn usahe erk...
gud luck larhhh...

anNYssa berkata...

time kasih tasya..